Gizlilik Politikası ve Kullanım Sözleşmesi

İşbu sözleşme, Vobo internet sitesi ve uygulamasının sahibi Vobo ile bunları kullanan kişi arasında düzenlenmiş olup, elektronik ortamda kullanıcı tarafından onaylanması anında akdedilmiş ve karşılıklı olarak akdedilme anında yürürlüğe girmiştir.

Vobo’yu kullandığınız için teşekkür ederiz.

Bu bölümdeki Koşullar, Vobo web sitesi ve uygulamasına, erişiminiz ve kullanımınıza dair açıklamaları içerir. Lütfen bu Koşulları okuyun ve herhangi bir sorunuz varsa bizimle iletişime geçin. Vobo’ya erişerek veya kullanarak, bu Şartlara, Gizlilik Politikamıza bağlı kalmayı kabul edersiniz . Bu Kullanım Koşulları, sizinle Vobo arasında bir sözleşme teşkil eder.

 

1.Hizmet

Vobo, katıldığınız kamuya açık veya özel etkinliklerde çekilen fotoğraflara ulaşmanızı sağlamak için geliştirilmiştir.

 

2.Vobo’yu Kullanma

Vobo’nun kullanılması esasında Gizlilik Politikamızı , kabul etmiş sayılacaktır.

İzinsiz bir biçimde başkasına ait fotoğrafların alınması dahilinde alınan bilgisayar/cihaza ilişkin “IP” kayıtları ve erişim bilgileri ile yasal sürecin başlayacağını kabul etmiş sayılırsınız.

Yalnızca ülkenizin yasaları uyarınca veri işlemine rıza gösterebildiğiniz yaşın üzerindeyseniz veya Vobo’yu kullanmanız için doğrulanabilir şekilde ebeveyn izni verilmişse, Vobo’yu kullanabilirsiniz. Vobo’yu kullanmak, bilgisayarınıza, telefonunuza, tabletinize veya başka bir elektronik cihaza yazılım indirmeyi içerebilir. Bu yazılımı otomatik olarak güncelleyebileceğimizi ve kabul ettiğiniz Koşulların herhangi bir güncellemeye uygulanacağını kabul edersiniz.

 

3.İçerik

Vobo’ya partnerlerimiz aracılığıyla yüklenen size ait içeriklerin, paylaşımı ve kullanılmasını kabul etmiş sayılırsınız.

Geliştirilen yüz tanıma sistemi sayesinde, yüksek oranda benzerlik gösteren fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Vobo size kesin sonuç vermeyeceğini arz eder ve durumu kabul etmiş sayılırsınız.

İçeriğinizin yasal mevzuata aykırı olmaması gerekmekle birlikte bu içerikleri yasal olmayan mecralarda ve yasal olmayan şekillerde paylaşmanızdan Vobo sorumlu olmamaktadır. Vobo’yu ahlak ve etik dışı unsurlar için ve ya bunlara yer vererek kullanamazsınız. Vobo’yu işletmek, geliştirmek, sağlamak ve kullanmak amacıyla kabul ettiğiniz şartlardaki hiçbir şey, Vobo’nun kullanıcı İçeriği ile ilgili olabilecek diğer yasal haklarını kısıtlayamamaktadır. Vobo herhangi bir nedenle kullanıcı İçeriğini kaldırma veya değiştirme hakkına sahiptir.

Partner aracılığı ile yüklenecek resimlerden ilgili müşterinin mükellef olduğunu kabul etmiş sayılırsınız.

Bize Vobo hakkındaki fikirlerinizi veya geri bildirimlerinizi gönderirseniz, bunları size herhangi bir kısıtlama veya tazminat ödemeden kullanmakta özgür olduğumuzu kabul edersiniz. Önerilerinizi Vobo’yu daha iyi hale getirmek için kullanabiliriz.

İçerikleriniz üzerinde hak iddia etmemekteyiz ancak bize içerikleri kullanmamız için bir onay vermektesiniz. Vobo bazı etkinliklerde fotoğraflarınıza çerçeveler ekleyebilir ve bu çerçevelerde partnerlerimizle anlaşmalı firmaların reklamı olabilir. Şartlarımızı kabul ederek fotoğrafınıza çerçeve

ekletilmesi ve/veya reklam verilmesini de kabul etmiş olmaktasınız. Paylaştığınız içeriklerinizde yer alan reklamlardan elde edilen gelirlerden hiçbir hak talep edemezsiniz. Bu sözleşmeyi kabul ederek bu haklarınızdan vazgeçtiğinizi kabul edersiniz.

Vobo ile içerik paylaştığınızda, sizinle aynı görselde yer alan farklı kişiler varsa bu kişilerin de söz konusu içeriğe ulaşıp, paylaşabileceği ve kullanabileceğini kabul edersiniz. Ayrıca Vobo sizi içinde yer almadığınız bir görselle eşleştirirse bu görseli kullanmayacağınızı temin edersiniz. Vobo’nun kullanım şartlarını kabul eden kişiler, böyle bir aksaklık olabileceğini ve bu görsellerin kullanmasından Vobo’yu sorumlu tutmayacaklarını kabul ederler. Kendinize ait olmayan içeriğin kullanımı ve paylaşımından söz konusu ihlali yapan kullanıcılar sorumlu olmaktadır.

 

4.Güvenlik

Güvenliğinizi önemsiyoruz. İçeriğinizin güvenliğini korumaya çalışırken, yetkisiz üçüncü tarafların güvenlik önlemlerimizi yenemeyeceğinin garanti etmemiz açısından aktif olarak güvenlik önlemleri alınmaktadır aksi bir durumda “VOBO” sorumlu değildir.

 

5.Üçüncü Taraf Siteler ve Hizmetler

Hizmetimiz; internetteki diğer internet sitelerine, hizmetlerine veya kaynaklarına bağlanmanıza izin verebilir ve diğer internet siteleri, hizmetleri veya kaynakları siteye bağlantılar içerebilir. Üçüncü taraf internet sitelerine erişim sağladığınız zaman aldığınız risk tamamen size aittir. Üçüncü taraf siteler; bilgiler, materyaller, ürünler veya hizmetler için herhangi bir onay vermemekte veya sorumluluk almamaktayız . Vobo’nun, direkt veya dolaylı olarak, söz konusu internet sitesi veya kaynak yoluyla ulaştığınız içerik, mallar veya hizmetlere güvenilmesi veya kullanılması ile bağlantılı olarak meydana gelebilecek herhangi bir zarar veya kayıptan veya sebep olunan ya da sebep olduğu ileri sürülen zarardan sorumlu veya yükümlü olmayacağını da kabul etmektesiniz.

 

6.Uygulanacak Hukuk ve Yetki

İşbu sözleşmenin uygulanmasında, yorumlanmasında ve bu sözleşme dahilinde doğan hukuki ilişkilerin yönetiminde Türk Hukuku uygulanacaktır. İşbu sözleşmeden dolayı doğan veya doğabilecek her türlü uyuşmazlığın çözümünde T.C. Adana Mahkemeleri ve İcra daireleri yetkilidir.

 

7. Bu Politikadaki Değişiklikler

Vobo bu metin içerisindeki her türlü bilgiyi değiştirme hakkını saklı tutar. Bu Gizlilik Politikası herhangi bir şekilde değişiklik gösterir ise, bu sayfaya “aynı bağlantı” üzerinde güncellenmiş bir sürüm yayınlayacağız. Değişiklik yapıldıktan sonra Vobo sitesini ve uygulamasını kullanmaya devam ederseniz, bu değişikliklere kendi rızanız ile onay vermiş olursunuz. Lütfen bilgi değişikliği ve bu tür değişikliklerden her zaman haberdar olmanızı sağlamak için bu sayfayı düzenli olarak gözden geçiriniz.

 

GİZLİLİK POLİTİKASI

 

1.Biz kimiz

Cengiz AKCAN Önderliğinde başlatılan proje kapsamında “VOBO PHOTOS” markasına ilişkin yapılan proje, yazılım ve tasarımlar ile uluslar arası (millileştirme) hizmet sağlaması hedeflenen “YÜZ TANIMA” sistemine ilişkin çalışma sonucunda çekilen yüksek ya da esen sayıda fotoğrafın dağıtılması, işlenmesi veya azami ölçüde kolay kullanılmasını olanak sağlamaktadır. Bunun sonucunda “vobo.photos” web sitesi ve “Vobo” yazılım hizmetleri verilmektedir.

 

2.Amaç

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Bilgilendirme’nin amacı, Vobo internet sitesi ve mobil uygulamasının, kullanımı sırasında elde edilen ve/veya üçüncü kişilerden alınan kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un 10. maddesi ile getirilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesidir.

Bu Gizlilik Politikası, vobo.photos adresini ziyaret ettiğinizde sitenin mobil sürümü veya mobil uygulamalarımız (iPhone, Android uygulamalarımız ) dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizi nasıl topladığımızı ve kullandığımızı belirler.

Bilgilerinizi Vobo’yu size daha iyi sunmak amacıyla alıyor ve depoluyoruz. Tüm bunları yaparken Türk hukukunun yasal mevzuatına uyacağız. Verilerinizi hizmetlerimize erişebilmeniz için alacağız,depolayacağız, işleyeceğiz; Vobo hizmet şartları ve gizlilik politikasının maddeleri gereğince bilgilerinizi, bizim adımıza bilgi işlemek için üçüncü taraf şirketler, hizmet sağlayıcılar, partnerlerimiz, bireyler, web sitemizde ve uygulamamızdaki reklam verenler ile paylaşacağız. Talep edilmesi halinde ve yasal mevzuatın bizi yükümlü kıldığı ölçüde yasal mevzuata uygun olarak, yasal organlara ileteceğiz. Vobo kişisel verileri yukarıda belirtilen amaçlar dahilinde bu amaçlarla sınırlı ve orantılı olmak üzere yurt içinde üçüncü kişilere aktarabileceği gibi yurt dışına da aktarabilecektir.

 

3.Kişisel Verilerin İşlenmesi

 

3.1.Konum Verileri

Konum verilerinizi, katıldığınız etkinliklerdeki görsellerinize daha kolay ulaşabilmeniz ve yakınınızdaki olası etkinliklerden daha kolay bir şekilde haberdar olmanız için kullanacağız. Üçüncü taraf siteler ve hizmetlere konumuza uygun öneriler getirmek ve bilgiler sunmak için de konum verileriniz paylaşılıp işlenebilir.

 

3.2.Ad, Soyad, E posta

Bu bilgileri internet sitemiz ve mobil uygulamamızı daha iyi yönetmek için kullanmaktayız. Vobo bilgilerinizi, alıp, kullanıp işleyecektir. Ayrıca bu bilgileri tıpkı konum verilerinde olduğu gibi üçüncü tarafların siteler ve hizmetler hakkında güncellemeler ve bilgiler sunmak için de kullanılır.

3.3.Teknik Cihazlar, IP Adresiniz, İşletim Sisteminiz, Tarayıcı Bilgileriniz, Ziyaret Süresi, Yönlendiren internet Sağlayıcısı ve Kullanım Hareketleriniz İle İlgili Bilgiler Dahil Olmak Üzere Siteye veya Uygulamaya Girdiğinizde Aldığımız Ek Veriler; Kamera, Mikrofon, Depolama, Sistem Ayarları, Sms, Arama, Gps Konumu ve Tarayıcı Geçmişi

Verilerinizi web sitemizin içeriğini sürekli olarak iyileştirmek, siteyi kullanırken karşılaşabileceğiniz tüm hataları anlamak, sitede yapılan değişiklikleri size bildirmek ve sitemizin kullanımını kişiselleştirmek için kullanırız. Bu bilgileri, size önerilerde bulunmak, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz etkinlikler, ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz üçüncü tarafların ürün ve hizmetleri hakkında güncellemeler ve bilgiler sunmak için de kullanırız. Bu bilgileri ayrıca sitede sunulan reklamları uyarlamak ve geliştirmek ve bu reklamların etkinliğini ölçmek için kullanırız.

 

4.Çerezler

Vobo, site kullanımının ve site içi faaliyetlerin devamlılığını takip etmek için bilgi toplamak amacıyla ‘çerez’ (cookie) olarak adlandırılan teknolojiyi kullanır. Çerezler, kullanıcının web tarayıcısı tarafından hatırlanan çok küçük boyutlu “tanımlama bilgisi” dosyalarıdır. Vobo’ya reklam veren kurumlar da üyenin browser’ında yer alan çerezleri görebilirler.

 

5.Kişisel Verileri Saklama Süresi

Vobo, elde ettiği kişisel verileri, kullanıcılarının hizmetten daha iyi yararlanmaları için Gizlilik Politikası ve Kullanım Sözleşmesinde belirtilen şartlar ve amaçlar çerçevesinde gerekli olan süre kadar muhafaza edecektir.

Buna ek olarak, Vobo, Kullanım Sözleşmesi’nden doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında yargı süreçlerinin yürütülebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

 

6. Haklarınız

Kişisel Verileri Koruma Kanun’u uyarınca aşağıdaki haklara sahipsiniz. Ve tüm bu haklarınızı korumak için bize ulaşmalı ve talebinizi açık ve net bir şekilde yazılı olarak aktarmalısınız.

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme

e)Kişisel Verileri Koruma Kanun’u 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

(d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

 

7. Güvenlik Önlemleri

Kullanılan cihaza ilişkin doğacak olan güvenlik açıklarından kullanıcı sorumludur. Oluşabilecek internet sorunları, sızmalar ve diğer sorunsal olaylardan kullanıcı sorumludur. Vpn, Proxy gibi hizmetin kullanılması esasında oluşabilecek bilgi hırsızlığı bilginin 3. Parti platformlar ile onaysız paylaşılması durumundan kullanıcı sorumludur.

 

8. Bu Politikadaki Değişiklikler

Vobo bu metin içerisindeki her türlü bilgiyi değiştirme hakkını saklı tutar. Bu Gizlilik Politikası herhangi bir şekilde değişiklik gösterir ise, bu sayfaya “aynı bağlantı” üzerinde güncellenmiş bir sürüm yayınlayacağız. Değişiklik yapıldıktan sonra Vobo sitesini ve uygulamasını kullanmaya devam ederseniz, bu değişikliklere kendi rızanız ile onay vermiş olursunuz. Lütfen bilgi değişikliği ve bu tür değişikliklerden her zaman haberdar olmanızı sağlamak için bu sayfayı düzenli olarak gözden geçiriniz.

 

9. Bize Ulaşın

Döşeme Mahallesi Abdiyolaçan Sokak no:42 kat:2

Seyhan / Adana

+90 541 350 9697

hi@vobo.photos

 

VERİ TOPLAMA VE DEPOLAMA

 

Yüz Tanıma :

Sistemin çalışma mantığı diğer biometrik tanıma sistemleriyle bire bir aynıdır. Yüz tanıma sisteminin temelinde her insanın farklı ve benzersiz bir yaratılışa sahip olması yatmaktadır. Bunu biraz açacak olursak, tıpkı parmak izinde olduğu gibi yüz yapısında da insana özgü olan benzersiz kalıtımsal özellikler vardır. Ancak yüzdeki bu benzersiz yapının varlığı insanlarca pek bilinmez. Her insanın bir yüz yapısı vardır, yüzlerin simetrisi olarak bilinen ve alın, burun T bölgesi ve çene olmak üzere 3 ana bölgeden oluşan bu hatların matematiksel oranı insanın doğumundan ölümüne kadar her anında aynıdır. Bu hatların bilgisayar ortamında 3 boyutlu olarak fotoğraflanması ve alınan verinin birkaç güvenlik protokolü ile şifrelenerek yapılan eşleştirmeyle yüz tanıma işlemi yapılmış olur. Bilgisayar ortamında yapılan bu biometrik eşleştirme sonucu yüz yapısı bilgisayar içindeki kayıtlı fotoğraflar ile karşılaştırılır ve uyumlu yüz yapısına sahip kişinin fotoğrafları gösterilir.

 

 

Veri Toplama :

Sistem üzerinde yüklenen fotoğraflara ait sorumluluk (“Partner”)’e aittir. Vobo Photos Sisteme yüklenen fotoğraflara direk müdahile (‘YÜKLEME’) Hakkına sahip değildir. Sisteme yüklenen fotoğraflar “Etkinlik, Organizasyon vb…” alanlarda yönetici ayda organizatör sorumluluğu altında onay alınarak yüklenmektedir.

Sistem yüklenen veriler sadece “FOTOĞRAF” olarak kayıt edilmektedir ve yüz tanıma işleminin kullanılması için şifrelenmiş yüz veriniz ayrıca kayıt edilmektedir.

Sistem çalışma prensibi içerinde bulunan “YÜZ TANIMA” yapısı yani “BIOMETRİK” düzen her kullanıcı için özel olarak çalışmaktadır.

Sistem üzerinde bulunana kullanıcılara (“2. Taraf”) ait veriler her han gibi bir servis ile (“ 3. Taraf ”)’a verilmemektedir.

Vobo Photos gelişmiş depomama ve şifreleme yöntemi ile toplanan verileri en iyi biçimde depolar ve şifreler.

Yüklenen fotoğraflar başka albüme ait olan fotoğraflar ile aynı konumda saklanamaz ve hiçbir bir yedeğide alınmaz.

 

Veri Depolama :

 

Vobo Photos özel paylaşımsız sunucusu ile hassas yüz tanıma verilerini ey iyi biçimde albüm - albüm (“ayrı ayrı biçimde ”) saklar.

Vobo Photos saklanan verilere ait bir sorun oluşmamasına (“Zafiyet”) karşı yedekleme sistemi kullanmaz.

Depolanan veriler son kullanıcı onayı alınmış olmaktadır. Onay alınmayan veriler sisteme yüklenemez ve yüklenmesi halinde yetkili partner hakkında soruşturma açılır.